DSC06710bisbb

Ecce Mater Tua

El culte a la Immaculada té unes arrels molt antigues a la nostra ciutat i a la diòcesi, ja que l’any 1619 es va fundar una confraria sota aquesta advocació, a l’antiga església gremial de Sant Antoni dels pagesos (actual església de la Puríssima). Però l’actual confraria sota aquesta advocació es fundà durant la darrera postguerra per membres del Patronat Obrer de la Sagrada Família. El seu pas processional data de l’any 1958.

Descripció tècnica

Conjunt escultòric de tres figures esculpides amb fusta. Les extremitats inferiors i les superiors de totes elles (cap, braços, mans i peus) consten d’una preparació simple de blanc d’Espanya. Després foren reintegrades amb pintures a l’oli i pigments, superposant les pinzellades i veladures molt finament.

A les vestidures s’hi pot apreciar una elaboració policromia imitant l’antiga tècnica de l’estofat d’or, on a més de la preparació simple de blanc d’Espanya hi ha diferents tipus i fons de bol armeni amb pigments com a base, amb pols d’or, pa d’or i pa de plata, formant l’ornamentació i envellit amb betum de judea.